VANLIGA FRÅGOR

Hur fungerar och vad gäller angående Fjällexpressens avbeställningsskydd?

Fjällexpressens avbeställningsskydd är en billig försäkring mot oförutsägbara händelser såsom sjukdom eller helt enkelt om du inte längre önskar genomföra din bokade resa. Avbeställningsskyddet kostar 10 % av resans totala pris och kan endast köpas vid bokningstillfället. Avbeställningsskyddet ger dig rätt att avboka och omboka resan 24 timmar före avresa och du återbetalas då hela resans belopp minus kostnaden för avbeställningsskyddet. Avbeställningsskyddet gäller dessutom om du blir sjuk. Vid uppvisande av ett giltigt läkarintyg, mot bokat avbeställningsskydd, avbokar vi resan kostnadsfritt fram till avresedagen. Vid avbokning utan avbokningsskydd görs ingen återbetalning. Din resa kan inte ombokas utan ett bokat avbeställningsskydd.

Vad gäller angående Fjällexpressens platsbokning?

När du gör din bokning ger vi dig möjlighet att själv välja var du vill sitta på din resa. Kanske har du specifika önskemål som långt fram i bussen, nära bakdörren eller kanske önskar platserna längst bak i bussen? Vi vill vara tydliga med att alla som bokar en resa är garanterad en sittplats i bussen. Om du önskar en specifik sittplats rekommenderar vi att du gör en platsreservation samtidigt som du bokar din resa. Tjänsten platsreservation kostar 50 SEK per sträcka. Om du inte har reserverat en sittplats vid bokningen av din biljett väljer du en ledig plats ombord.

Det står på hemsida att bussen är fullbokad. Stämmer detta?

Ja, står det att resan är fullbokad så finns det tyvärr inga lediga platser på bussen. Vi på Fjällexpressen har tyvärr inga reservlistor. Om en eller flera resenärer avbokar sin biljett på aktuell sträcka blir dessa platser omgående lediga och bokningsbara på vår hemsida.

Vid en fullbokad avgång, finns det chans att någon avbokar och kan jag stå i kö?

Jättesvår fråga för oss att svara på! Majoriteten av Fjällexpressens resenärer bokar avbeställningskydd vilket gör att resenären har köpt en mycket prisvärd försäkring för att avboka eller omboka sin biljett. Vårt bokningssystem är uppbyggt på det sättet att om någon avbokar sin resa frigörs platsen på avgången. Det vill säga, skulle någon eller flera resenärer avboka sin biljett på en fullbokad avgång kommer vår hemsida att visa att plats(er) på avgången finns tillgängliga. Vi har inget manuellt kösystem per telefon utan råder dig att titta in på hemsidan med jämna mellanrum för att se om din önskade avgång har en ledig plats.

Får jag ta med min hund på bussen?

Tyvärr inte, inga djur är välkomna ombord på Fjällexpressen. Detta gäller även trots att hunden är så liten att han/hon kan sitta i knäet under hela resan.

Får jag ta med min cykel på bussen?

Tyvärr inte, vi har inte tillräckligt med utrymme för att ta med cyklar på bussen.

Jag behöver skicka ett packet, kan jag skicka det med Fjällexpressen?

Nej, Fjällexpressen kör resenärer och inte enskilda gods. Detta av säkerhetsskäl. Inget paket kan bokas som gods från A till B.

Får jag ta med ett litet handbagage med fika inne i bussen?

Självklart! Tänk på att hålla ditt handbagage i en mindre storlek. När det gäller fika, vänligen håll det simpelt och enkelt. Vi uppskattar fika som inte smular och mat som kan kladda ner bussens inredning är inte tillåtet. Det är inte heller tillåtet att ta med sig nötter då risken för allergi på en buss kan finnas. Lite smått och gott på bussen är alltid gott, vänligen packa din matsäck med sunt förnuft, både för Fjällexpressens räkning och dina medresenärer.

Stannar bussen för rast och paus?

Bussen stannar vid vägkrog för 45 minuters rast på varje sträcka. Sommarens buss stannar för rast i Sunne.

Hur mycket bagage får jag egentligen ta med mig?

Maximalt bagage per resenär är två väskor. Under sommarsäsongen går det även bra att byta ut en väska mot en golfbag. Var noga med att märka ditt bagage med namn och telefonnummer. Fjällexpressen tillämpar de riktlinjer som framgår av Bussförordningen och gällande praxis från Marknadsdomstolen gällande skadat eller förstört bagage i samband med olycka till följd av bussen. Även de allmänna resevillkoren för bussar i linjetrafik tillämpas. Det är inte tillåtet att ta med husdjur på Fjällexpressens bussar.